vrijdag 2 maart 2012

kwarkbol...hoe het verder ging

Na heel wat recepten te hebben gelezen op internet over kwarkbrood,
heb ik uiteindelijk dit receptje ervan gemaakt.

Kom 1:
270 gram bloem
30   gram maizena
9     gram bakpoeder
3     zakjes vanillesuiker
1/2    tl zout

Kom 2:
375 gram kwark
30  gram gesmolten boter
30  gram ei (ongeveer een half ei)
3 etl melk

Kom 3:
150 gram rozijnen

Afstrijken:
20  ml melk
5    ml gembersiroop
1/2 tl kaneelpoeder

Bestrooien:
1 zakje vanillesuiker

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Wel de rozijnen in heet water.
  • Mix de ingredienten in kom 1 voorzichtig door elkaar met een vork.
  • Mix met een mixer de ingredienten van kom 2 door elkaar.
  • Verwissel de mix haken voor broodhaken.
  • Voeg voorzichtig de ingreidenten van kom 1 bij kom 2.
    Roer dit evt eerst met een vork door, om het stuiven tegen te gaan.
  • Voeg als alles een mooi deegje is waar je een vliesje van kan vormen de rozijnen toe.
    Let er wel op dat deze niet te vochtig zijn.
  • Bak het broodje in ongeveer 40 minuten op 180 graden.
  • Als het erg hard kleurt kan je na ongeveer 15 minuten de temperatuur verlagen naar 170 graden.
Het broodje uit de oven halen als hij gaar is, afstrijken en bestrooien met vanillesuiker.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...